Kako se usuđuješ đu*** jedno muslimansko?! Idi u tri pi*** materine!

Milorad Pupovac, zastupnik SDSS-a, zatražio je stanku  u Saboru RH zbog dopisnice – anonimne razglednice koja je stigla na adresu Hrvatskog Sabora, a upućena je Nedžadu Hodžiću.

Sadržaj pisma prenosimo u cjelosti:

Kako se usuđuješ đu* jedno muslimansko, izgovarati sveto ime Vukovar iz tih usranih muslimanskih smrdljivih usta njuške? Gubi se u svoju zaglupljenu Bosnu i Hercegovinu i tamo s*ri po Srebrenici i drugim grobištima i po mogućnosti kupi kartu u jednom smjeru, da te mi Hrvati više ne moramo ni gledati ni slušati. Na kraju odi u tri pi** materine.

Nakon pročitanog pisma Pupovac je kazao: “Ovakvih poruka ovih dana tjedana, godina smo se svi naslušali.”

Nedžad Hodžić se osvrnuo na pristiglu dopisnicu:

Ja ću, ne samo dok sam u ovom parlamentu, govoriti o Vukovaru i svim pojavama u ovoj zemlji i kao građanin i kao zastupnik jer naprosto, na to imam pravo, a kao zastupnik i obavezu. Obzirom da sa s vama kao kolegama podijelio jednu privatnu stvar reći ću još jednu privatnu stvar. Ja sam vukovarsko dijete Domagoja Šeremeta školovao tri godine na fakultetu 1994. 1995. i 1996. godine. Osjećao sam se odgovornim zato što su žrtve Vukovara u zarobljenici zatvarani u Sremskoj Mitrovici, u gradu u kojem sam završio srednju školu i kaznionici koja je bila nedaleko mog đačkog doma. Što se tiče muslimana u Hrvatskoj, žrtve u domovinskom ratu koje su bile u enormnom nerazmjeru sa žrtvama domicilnog stanovništva daju nam za pravo da s ponosom ističemo tko smo i što smo i u nacionalnom i u vjerskom smislu. Poruke koje šalje muftija dr. Hasanović diljem Europe su takve da je položaj muslimana u RH takav da može služiti za primjer rješavanja muslimanskog pitanja u cijeloj Europi koja s muslimanima ima određenih problema, ali isto tako, poruke koje on kao poglavar islamske zajednice u ovoj zemlji šalje diljem arapskog svijeta jesu da arapski svijet primjer Hrvatske može uzeti za rješavanje kršćanskog pitanja u arapskim zemljama. Ovoga se ne bojim kao prijetnje na osobnoj razini, ali kontekst u kojem se sve ovo događa u Hrvatskoj nije dobar i ja vas molim da učinimo sve što je u našoj moći, a puno toga je u našoj moći, da ovo društvo ozdravi. Društvo je bolesno od veoma opake bolesti koja može eskalirati s posljedicama koje su velike. Ja vas molim, ne zbog ovog pisma, nego zbog ukupnog stanja u zemlji da napravimo sve što je u našoj moći da ovo društvo ozdravi.

Mediji o prekidu sjednice:

Index.hr , Jutarnji.hr, Večernji.hr, Dnevnik.hr-Video prilog

Također pročitajte...